Чешкото издание Лидове новини, което се смята за близко до чешкия

...
Чешкото издание Лидове новини, което се смята за близко до чешкия
Коментари Харесай

Чешко издание вкара и Еврохолд в сделката за ЧЕЗ, компанията отрече

Чешкото издание Лидове вести, което се счита за близо до чешкия министър председател Андрей Бабиш, разгласи българската компания " Еврохолд " за новия кандидат-купувач на бизнеса на ЧЕЗ в България.

Според медията, която първа разгласява протичащото се по договорката, българската финансова група разчитала на финансиране от съветска банка.

Позовавайки се на клаузи за конфинденциалност от ЧЕЗ нито удостоверяват, нито изключват тази опция пред чешкия вестник.

Наскоро стана ясно, че за енергото, доставящо ток в Западна България, има и трети евентуален покупател с изключение на " Инерком " на Гинка Върбакова и " Индия Пауър ".

Така обстановката по договорката става все по-забавна. Третата оферта идва в миг когато действително договорът на ЧЕЗ с бизнесдамата Върбакова, която не получи позволение от Комисия за защита на конкуренцията за придобиването, към момента е в действие. А индийците се ослушват и към този момент не са доста въодушевени от нахлуване в България.

По-късно от Еврохолд разпространиха позиция по обявата в Лидове вести.

" Следвайки своята корпоративна политика и правила, „ Еврохолд България “ АД не разяснява клюки или спекулативни информации, изключително, когато това визира трети страни ", гласи формалната позиция на компанията.

“Бихме желали да напомним на всеки, че „ Еврохолд “ е обществена компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава, тя съблюдава прецизно законовите разпореждания и разпоредбите за откриване и разпространяване на корпоративна информация - развой, който се следи деликатно от финансовите регулатори ", се споделя още в изказването.

От сдружението изясняват, че всяка една оповестена спекулативна непотвърдена информация би могла да повлияе на цената на акциите на холдинга и да повреди ползите на акционерите, в това число миноритарните, като това би могло да се смята и за нарушаване на законите, които контролират активността на обществените компании.

„ Ако компанията и подразделенията й имат намерение да осъществят нови придобивания в бъдеще, те ще ги разгласят обществено и навреме ще осведомят всички заинтригувани лица ”, споделят още от „ Еврохолд България “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР